Снимка: архив "Булфото"
fallback

1800 дрогирани шофьори са спипани по пътищата за половин година! Пияните са почти двойно повече – 3078. Това са данните на Пътна полиция от началото на годината.

Шофирането под въздействието на наркотици и алкохол е престъпление по Наказателния кодекс и директно случаите отиват в прокуратурата. Съдебната практика обаче показва, че масово джигитите се наказват само с административна глоба при първо нарушение. По-рядко са тези, осъдени на пробация, пише "24 часа".

Oще по темата

На фона на това данните на Пътна полиция показват, че дрогираните и пияните зад волана се увеличават.

За сравнение - през цялата 2017 г., което е два пъти по-голям период, дрогираните и пияните с над 1,2 промила са били общо 7477 (само 259 са жени). Според пътни полицаи тази бройка ще бъде достигната до края на август.

Най-много дрогирани са хванати по улиците на София - 205. Следват тези от област Бургас - 150, Пловдив - 140, Стара Загора - 100, и Благоевград 97.

3200 автомобила на пияни и дрогирани шофьори са с прекратена регистрация от началото на 2017 г. до днес. 2500 заради алкохол, 700 заради наркотици, съотношението е 4:1 в полза на пияниците. Данните за полугодието на 2018 г. сочат, че съотношението вече е 3:1.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Кон

преди 5 години

До милиционера Иванов: според мен глупаците са по-опасни от дрогираните. За такова глупаво писание, като твоето, смятам че трябва да те бият с тояги - 30 удара по петите пред Партийния дом.

30

Анонимен

преди 5 години

До еванов абе ти като си толкова за твърдите закони що не се преместиш при ердоган всеки който какво си прави си го прави на него ако е дрогиран и пиан в допусти ми количества не виждам проблем ти ако си некадърен и трезвен ще убиеш някой така че излез от дупката в която си и си живей живота

29

...

преди 5 години

много ясно така трябва ТВЪРДО ЗА УПОТРЕБАТА като искате ходете във финландия и тва е

fallback