Снимка: Reuters
fallback

Основателят на Space X и Tesla Илон Мъск поиска да се направи проверка на операцията по спасяването на децата в Тайланд. Той бил недоволен, че ръководителят на операцията отказал да използва неговата мини подводница, пише  The Guardian.

Oще по темата

Спасителят счел, че машината е непригодна за тези условия, в които се провежда спасителната операция. "Въпреки че оборудването им е технологично изтънчено, то не отговаря на нашата мисия да отидем в пещерата", казал Наронгсак Осанаткорн пред репортери.

В отговор на това Мъск  го нарече недостатъчно компетентен, тъй като не може да е експерт по тези въпроси. Милиардерът също така публикува изображение на негова електронна кореспонденция с британски водолаз - Дик Стантън, който поискал бизнесменът да продължи да работи върху подводницата.

Във вторник, 10 юли бяха изведени и последните петима от пещерата в Тайланд.  Те бяха последните от групата, състояща се от 13 души, блокирани под земята.

Бедстващи бяха група ученици на възраст от 11 до 16 години и треньора им по футбол. Те влезли в пещерата от северната й част, където била суха, но скоро дъждовете я наводнили и напълнили с камъни. Операцията за тяхното търсене продължи 10 дни. Хората бяха намерени живи четири километра от входа на пещерата.

 

Снимка: БТА

 








 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Обонго

преди 5 години

До NosirМъск не е "велик" тъй като сам не е направил абсолютно нищо, дори и пейпал. Просто е избран за лице и глас на корпоративния "прогресивен" капитализъм... Бил е почти пред фалит и е спял из познати, когато "изненадващо" НАСА се свързва с него и му предлага 2.5 милиарда долара за налудничавите му идеи... Не е ли ясно за какво става дума - той просто става параван - ако успее, успехът се поделя, ако загуби - обвиняват го в мегаломания и НАСА си намира друг.

36

eddim

преди 5 години

Не трябва да се подценява и основния аргумент срещу използването на апарата. Според спасителите на места прохода е много тесен и е възможно той да бъде блокиран от апарата. Това би обрекло децата. Разбира се Мъск е бизнесмен и за него рекламата е по-важна.

35

Nosir

преди 5 години

Мъск е разбира се велик,но не му прави чест да се дръвчи,още повече,че става въпрос за живота на хора.Иначе е човек от рядка група и заслужава уважение и то не за колата Тесла или капсулата на СпейсХ,а защото гледа звездите (пер.Оскар Уайлд).

fallback