Снимка: Reuters
fallback

Общ преглед

Спасители изведоха първите две момчета от групата, блокирана в пещера в Тайланд, съобщава Reuters.

За щастие децата са извадени невредими, въпреки сложността на операцията.

Oще по темата
Първото момче се е появило на изхода на пещерата в 17:40 ч. местно време (13.40 ч. българско време), а второто го е последвало броени минути по-късно.

Спасените деца веднага са поети от медицински екипи, които да преценят тяхното състояние.

Малко по-късно бяха извадени успешно още 2 деца, съобщи високопоставен предтставител на медицинския екип на спасителната операция, цитиран от Ройтерс.

Както Dnes.bg съобщи, рано тази сутрин започна същинската част от операцията по извеждането на 12-те деца и техния треньор по футбол от пещерата в Тайланд, където са блокирани от 23 юни.

Пещерата, която се простира на близо 10 километра, има няколко входа и изхода. Групата се оказала блокирана вътре, след като част от пещерата била наводнена заради проливни дъждове.

За да извадят 13-те души от пещерата, са пратени 13 чуждестранни водолази, пет тайландски водолази и пет морски пехотинци.

Спасителните екипи от 3-4 дни са репетирали изваждането на момчетата. Децата ще бъдат извеждани поетапно, като всяко едно ще е придружавано от двама водолази.

Единственият начин за извеждането им е през тъмни и тесни пасажи, пълни с кал и вода и със силни течения и при въздух, в който кислородът не достига.

*Информацията е актуализирана към 18,29 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Гогата

преди 5 години

И Боян Петров, и спелеологът удавил се в Искъра, и тоя п.иклив футболен треньор...причината една и съща : Подценяване на природните стихии ! Това ни е слабост на човеците - след малко постижения започваме "да си го мерим" с Природата. Резултатът винаги е един и същ - катастрофална загуба за нас !

36

бе да питам

преди 5 години

тия на майка си кои органи са търсили в Тайланд? Сега и богаташките деца , дето си развяват на майната си ония работи, и тях ли да ги мисля??? Може тесногръдо да звучи, ама аз на мойто дете колко важни неща не мога да осигуря, камо ли екскурзия до Тамбукту!

35

4i4o dяdko

преди 5 години

не ми се мисли тренера какво ще го правят...

fallback