Снимка: архив, Reuters
fallback

Полицията в Иран е арестувала девойка, пуснала в Instragram видеоклипове как танцува, харесани от десетки хиляди потребители на социалната мрежа, предаде АП.

По националната телевизия на Иран бе излъчено изявление на 18-годишната Медех Ходжабри. В него тя признава, че е нарушила нравствените норми на страната, но твърди, че това е било неволно. Не е ясно дали видеозаписът с изявлението й е бил направен в ареста.

Ходжабри е постнала в мрежата около 300 клипа и на повечето от тях тя танцува, и то без задължителната ислямска забрадка. Нейният акаунт има към 43 хиляди последователи.

Иранските власти планират да закриват подобни акаунти в Instragram, а съдът обмисля изцяло да блокира достъпа до тази социална медиа. Иран вече е блокирал достъпа до Facebook, Тwitter и други подобни медии. Мнозина иранци заобикалят забраната чрез т.нар. прокси сървъри или виртуални частни мрежи (VPN), посочи агенция АП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

наблюдател

преди 5 години

Ако исляма завладее света ще се върнем в началото на Средновековието.

50

Анонимен

преди 5 години

До анонименСкоро хърватите ще отстранят и най-неприятния и подкрепян от ФИФА отбор на световното, а именно Англия!

49

Анонимен

преди 5 години

До ехаАми защото на нея не й харесват тези закони, а всеки закон е нещо, което подлежи на промяна. И тя прави каквото може в тази насока. Днес я арестуват, но утре може да е в парламента им.Съдбата обича смелите. И им помага!

fallback