Снимка: Visualhunt
fallback

Група браконери на носорози е станала жертва на лъвове в Република Южна Африка. Инцидентът е станал в резерват за диви животни в африканската държава.

Останките на трима души са намерени в резервата "Симбуя", заедно с три пушки за лов на диви животни, съобщава собсветникът на резервата Ник Фокс.

Фокс твърди, че бракониерите вероятно са изядени от прайд от 6 лъва, които са в резервата да защитават носорозите, които са застрашени, но и много искани заради ценният си рог.

Бракониерите са влезли в резервата с цял арсенал от оръжия - носили са подсилени пушки със заглушител, брадва, ножици за тел, както и запаси от храна за няколко дни. Влезли са на територията на резервата през нощта на 1 юли.

Собственикът на "Симбуя" казва, че кучета, които работят, заедно с охраната на резервата, са предупредили пазачите. После охраната на парка е чула, че нещо става в прайда.

Южна Африка е дом на над 80% от носорозите в света, чиято популяция е сериозно застрашена от браконерите и купувачи във Виетнам и Китай, където роговете на носорозите са съставка за много лекарства от народната медицина.

По-късно служител на парка е уведомил службите за борба с бракониерството, че на място има човешки останки и оръжия за лов. Уведомени са местните власти.

Все още не е ясно колко точно бракониери са убити, но край лъвовете са намерени три чифта обувки и ръкавици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 5 години

Ех ако имахме лъвове в България

76

до 68

преди 5 години

100% си тъпо *** от Лесни София 😂😂

75

мен

преди 5 години

Лъвчета само месо ли ядете,леш не ядете ли .Лели Нади много се развихри нещо,елате я изяжте и други има! Подбор в стадото,като овцете!

fallback