fallback

Агенцията по приходите започна проверка на 300 души с огромни разходи и нулеви приходи.

Сред тях са 2 жени, изхарчили над 1 милион лева, без да декларират никакви доходи.

Докато част от българите бързаха да не изпуснат последния срок за деклариране на своите доходи, близо 300 души не сметнали това за нужно.

Oще по темата


За сметка на това са изхарчили над 50 хиляди лева. Общото между тях – осигурявали са се на минималния осигурителен праг.

Част от богатите, пропуснали да декларират доходи, са били особено разточителни. Две жени - едната от София, а другата от Пловдив, са изхарчили над милион през изминалата година, съобщи Bulgaria ON AIR.

Инспекторите ще изследват източниците на доходи в семействата на проверяваните, както и издръжката на домакинствата и разходите им.

Ако бъдат установени несъответствия между имущество и доходи, ще бъдат възложени данъчни ревизии за последните 5 години.

Все пак от приходната агенция регистрират видимо изсветляване на доходите и доброволно деклариране за последната една година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Анонимен

преди 5 години

Червените бизнесмени държащи сивата икономика - ето кои са!

87

СИВА ИКОНОМИКА

преди 5 години

Ако сте в сивата икономика има едно правило: - парите извън банка (или поне част от тях)- плащане в брой (не с карта)- големи покупки (ако е недвижимо - сделката се записва само по занижена стойност; ако е автомобил - само употребяван, записва се по застрахователна оценка)- скъпи почивки и круизи - никакъв фейсбук и хвалене, плащане в брой, за всичко където в възможно.- скъпи покупка на техника и др. - плащане в брой, дори гаранцията може да е на друго име.

86

Чапай

преди 5 години

НАП да си проверят служителите,с по няколко коли и апартаменти!!!

fallback