Легендата на световния футбол Диего Армандо Марадона открадна шоуто на Лео Меси и компания при победата на "гаучосите" с 2:1 над Нигерия в мач, който в крайна сметка класира за 1/8-финалите южноамериканците.

57-годишният аржентинец се държа изключително емоционално от трибуните по време на решаващата среща. Първо Марадона танцува с фенка на Нигерия, а след победния гол на Маркос Рохо направи неприлични жестове с пръстите.

Още по темата

Клипове в YouTube пък показват още кадри на видимо неадекватния легендарен футболист.

В крайна сметка след края на мача Диего Марадона имаше нужда от лекарска помощ. Снимки показаха как Марадона седи на фотьойл с видимо изтощен вид, а лекари го преглеждат и измерват пулса му.

Световният шампион от 1986 година е напуснал стадиона в Санкт Петербург с помощта на няколко човека.

Общ преглед

"Като футболист беше номер 1, но е тъжна картинка да гледаш поведението му сега. Той се превръща в посмешище", заяви по повод поведението на Марадона легендарният английски нападател Гари Линекер.

Както е известно един от двамата най-велики играчи в историята на футбола в  продължение на десетилетия се бори със зависимостта си към кокаина. Именно с тази забранена субстанция Марадона бе заловен на световното първенство през 1994 година точно преди мача с България, спечелен от нашите с 2:0.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase