Снимкa: Reuters, архив
fallback

За подадено заявление за придобиване на активите на CEZ Group в България съобщиха от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Купувачът не е изненада - "Инерком България", а в искането е записано регулаторът да извърши преценка дали нотифицираната сделка представлява концентрация между предприятия, подлежаща на предварително уведомяване, съобщи Investor.bg.

Oще по темата

Ако сделката бъде счетена за такава, "Инерком" иска сделката да бъде одобрена с ускорена процедура и КЗК да постанови незабавно ѝ изпълнение.

За започнало производство по мащабната енергийна сделка КЗК съобщи още в средата на март. Тогава от регулатора уточниха изрично, че няма да проверяват произхода на парите на купувача. В последващите месеци обаче нямаше развитие по това производство.

Сега от КЗК приканват заинтересованите лица да изразят своите писмени становища за въздействието на сделката.

Очакванията на антимонополната комисия обаче са, че операцията няма да засегне конкуренцията на пазара.

Ограничено въздействие може да има върху националния пазар на производство и продажба на едро и вертикално свързания с него пазар на търговия с електроенергия.

Още за сделката между "Инерком България" и енергийното дружество - четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 5 години

Как стават такива неща незнам, в същото време умни и грамотни хора мизерстват. Моя позната преводач, жената си боде очите с преводи. Владее много езици, умна, скромна ми казва, как е изкарала едва 400 лв. от преводи този месец. Не гледайте цените, които ви взимат в агенциите, плащат мизерно на преводачите. Никъде го няма това по света.

4

Гост

преди 5 години

Тая или е лапала много банани или има вуичо владика

3

Мхм

преди 5 години

Острови, ЕРП - та, айде кажете, че са ниски доходите в тази държава

fallback