Снимки: Reuters, архив
fallback

Задържаният шеф на фирмата за млечни продукти "Елена" Стефан Василев, който е обвинен за данъчни престъпления, е чут да коментира убийството на началника на отдел "Фискален контрол" в НАП Иво Стаменов в СРС, пише "24 часа".

Репликите на Василев са уловени, след като Стаменов бе прострелян на столичната ул. "Дунав" в личния си джип БМВ Х3 през декември м.г. Лекарите във ВМА се бориха за живота на данъчния, но въпреки това на 12 януари той издъхна.

Кой е гърмял по Стаменов, засега не е ясно. Тепърва разследващи ще установяват и какви са били отношенията между него и Василев.

Oще по темата

Бизнесменът е обвинен, че като шеф на група за данъчни измами е укрил 900 хил. лв. от ДДС за 4 месеца. Сумата обаче може да нарасне, казват прокурори.

Той бе задържан на 4 юни при акция на спецпрокуратурата и ГДБОП. Според обвинението в бандата на Василев влизат и още 2-ма.

Антимафиотите са претърсили над 20 адреса в Русе, Велико Търново, Пазарджик, Търговище и София. Ролята на Василев била да обезпечи регистрацията на фирми бушони на подставени лица. Това ставало чрез документи за дейност, която реално не била извършена, незаконно бил приспадан и данъчен кредит. В четвъртък апелативният спецсъд потвърди ареста на Василев.

Близки до разследването разказаха, че Василев, чийто адрес по лична карта се води във Велико Търново, бил във война с разстреляния в началото на т.г. в София бизнесмен Петър Христов. Той бе собственик на млекопреработвателното предприятие "Лактима".

В понеделник спецпрокуратурата ще повдигне обвинения и на лица, уличени като помагачи на Василев в данъчните афери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Проверете

преди 5 години

ЕЛЕНА произвежда все още млечни продукти вкл кисело мляко.Вероятно бизнесмена отказва да добавя пси активни нарко спец добавки в млечните продукти с цел манипулиране на милиони да си траят срещу ограбването и ликвидация на БЪлгарите в БЪлгария..НАпомняме, че ДЕМОГЛУПАЦИЯТА В НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ се провежда с менкане на власт на нагло престъпни групировки маскирани като партии.за избори тровят с хляб ,кисело мляко, безалкохолни, бира...

26

Разориха BG с ДДС

преди 5 години

Диверсантите заграбили власта/ 1993 / по времето на Ахмед Доган ЖАн Виденов и известния престъпник Стоян Александров с прякор малката секира порязаха стотици хиляди български износители .Сринаха експорта ,чрез дъмпингов внос поразиха завинаги най мощните български производители за вътрешен пазар.Оставиха милиони без работа като им подариха заводите на комсомолци и друга ***./нарязаха ги с кеф /

25

Арести за бандитите

преди 5 години

АЛО ДДС е НЕЗАКОНЕН /вижте филмирани НЕЗАКОННИ ЗАСЕДАНИЯ НА парламента от онова време/.Чрез НЕЗАКОНИЯ НАГЪЛ данък са разорени стотици хиляди Български бизнесмени.НАгли престъпници на власт в София са ограбили стотици милиарди живи лева от народа.Прахосват ги чрез доказано престъпни министерств а ведомства и общини.Престъплението продължава сега грабят по 20 % от народа вкл от милиони нямащи доходи за оцеляване..

fallback