Снимка: bgonair.bg

МВР скъса връзката си със затвора. Основният пропуск е, че не заловиха Пелов. Много грешки се направиха там, заяви бившият началник на Национална служба "Полиция" ген. Васил Василев.

В предаването "Денят ON AIR" той изрази съмнение, че загиналият в престрелката с Владимир Пелов - Марио Панчев, е работил за МВР. Той обаче подчерта, че изцяло е пропуснато сред заподозрените лица семейството, при което са се крили избягалите от Софийския затвор през април Пелов и Радослав Колев.

Ген. Василев отбеляза още, че районното управление на МВР в Ботевград, където се е крил и бе убит Пелов, е обезкървено. По думите му системната работа с агентурата е изключително важна и прецизна.

"МВР много сериозно трябва да си направи реформата. Не да закрият отдел и да открият нов", каза ген. Василев пред Bulgaria ON AIR и посочи 4 основни пункта на промяна: Да се подобри кадровата работа, да се подобри работата по възпитанието на състава (да бъде възпитан в духа на системата), да има денонощно обучение в оперативните служби. Като последна точка той посочи контрола върху работата на МВР.

"Хората от Вътрешен контрол не трябва само да хванат катаджията за 20 лева. Първата и основна задача на тези хора е да премахват корупционната среда, в която може да изпаднат служителите", обясни ген. Василев.

В края на разговора той допусна, че Пелов е ликвидирал Колев, ако вторият е станал заплаха за убития в Ботевград рецидивист. Много е възможно Пелов да се е отървал от него, посочи ген. Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase