Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Новото популистко италианско правителство няма планове за излизане на страната от еврозоната. Това заяви в интервю за в. "Кориере дела сера" министърът на икономиката Джовани Триа.

Позицията на правителството е ясна и единодушна - не се обсъжда план за излизане от еврозоната, подчерта Триа, цитиран от Асошиейтед прес.

Триа, който е професор по икономика, бе изборът, направен в последната минута, за да смени кандидата за този пост, представен от коалицията.

Президентът на Италия Серджо Матарела отказа да одобри избрания за креслото на икономическия министър от лидерите на Движението "Пет звезди" и крайнодясната партия "Лига", който твърдеше, че има план за напускането на Италия на еврозоната, припомня АП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 5 години

Ако искат да е добре вбългария няма да правятвсичко възможно да ниспънат икономическоторазвитие .

4

Анонимен

преди 5 години

"Пишман-русофили ?!?"Народът е толкова оглупялче не може да сметне 2 и 2 .Президентът нанай-успешната центр.-европ.страна Чехия е наясно , чебез Русия са за никъде .След 25 години сигурно ив булгария ще бъдат осенениот тази мисъл.

3

Анонимен

преди 5 години

Нали се сещате, че тези заплахи за махане ги правят с цел издействане на повече пари от фондовете? Всички виждат Англия как се гърчи и протака излизането. На всеки адекватен му е ясно какво значи излизане от съюза- много загуби и бедност. Само нашите пишман русофили бленуват някакво ходене и те не знаят къде.

fallback