Общ преглед

Застреляният снощи при престрелка в Ботевград избягал затворник Владимир Пелов е поразен от 3 куршума, стана ясно на брифинг в Съдебната палата, даден от директора на ОД МВР-София област Георги Григоров и ръководителят на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова.

Още по темата

Пелов е с три наранявания - едното в лицето, другите две в десния крак – в бедрото и дясна подбедрица.

Кървавият инцидент стана снощи малко преди полунощ в Ботевград.

Другият мъж, участвал в стрелбата, е криминално проявеният Марио Панчев. Той е настанен в "Пирогов" в тежко състояние с две наранявания в тялото, като състоянието му не позволява разпит в момента.

По информация на шефа на ОД на МВР-София Пелов е бил от около месец на територията на Ботевград и е бил с променен външен вид.

"Имаше брада, която досега не е носил. Беше със суитшърт с качулка, над качулката с шапка. Просто външно изглеждаше съвсем различно", обясни Наталия Николова.

"Няма как да получим информация в какъв външен вид се намира укриващ се", добави тя.

До настоящия момент е извършен един оглед на местопроизшествието, разпитани са 7 свидетеля, назначена е съдебно-медицинска експертиза.

По време на огледа са намерени три оръжия - 3 пистолета. Един в тревната площ, един на земята до трупа, и един в чантичка, която беше на кръста на Владимир Пелов", обясни Наталия Николова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар