Снимка: bTV

Гюнай Мюмюн, 45-годишният мъж от село Козлец, който вчера уби жена си и съседа си, е отключил психически проблеми заради липсата на пари, с които да помогне на болното си дете.

Това разказаха хората на хасковското село, които днес се готвят за две погребения.

Гюнай застреля жертвите си със законно притежавана ловна пушка. Свидетел на кървавата вендета станали двете му дъщери - на 6 и на 25 години. Голямата дълго време убеждавала баща си да не убива майка й.

След убийството Гюнай изчакал спокойно полицаите и направил пълни самопризнания.

Още по темата

Вчера той е трябвало да замине за Турция за преглед при специалист за дъщеря си. Взел 1500 лв. на заем от свои роднини, но в деня на пътуването се обадил, че се е успал, разказва историята bTV.

Изстрелите отекнали в 9:30 сутринта. Жената била простреляна в дома си. Съседът чул изстрела и се втурнал да помага, но Гюнай го посрещнал с насочена пушка.

Горовителят на МВР- Хасково Нина Николова разказа, че оръжието е било подпряно на стената и убиецът е чакал полицаите. Не е бил агресивен.

Убийството станало буквално пред очите на съседи и роднини. Минути преди стрелбата Себахтин Неази помагал на убития мъж да ремонтират трактора му. "Ако бях тук, щеше да ме разстреля и мен", предположи той.

Според съседите Гюнай бил добър човек, но се поболял, заради невъзможността да осигури пари за лечението 6-годишната си дъщеря.

Болестта го е направила ревнив, без причина. Тормозел жена си, а мъжете в селото заплашвал. "Момчетата казали на кварталния, но той им казал да подадат жалба", допълни Себахтин.

Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинение на Гюнай за двойното убийство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase