Снимка: Pixabay
fallback

Срещата между българския министър-председател и президента на Украйна, Петро Порошенко, беше приятелска среща. Това каза Микола Балтажи, посланик на Украйна в България, пред Николай Кръстев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Балтаджи добави, че по време на срещата министър-председателите на България и Украйна, както и президентът на Украйна, са разменили мнения по целия двустранен ред – политическите и икономически отношения между двете държави, както и са обсъдени конкретни проекти. Като най-важен от тях посланикът на Украйна в България отбеляза изграждането на транспортния коридор между Одеса и Варна през Румъния.

С това ние ще постигнем много. Пътят на украинските туристи към България ще се улесни и ще се създадат допълнителни добри отношения за бизнеса.

Значително увеличение се наблюдава при броя на украинските туристи в България – над 10 на 100. Над 300 хил. украинци са посетили страната ни през миналата година.

България е една от интересните и обичани държави от украинските туристи. Броят на туристите се увеличава и то не само през лятото. Държавите ни са много близки като език, религия, култура и литература и това няма как да не мотивира туристите да посещават страната.

Балтаджи коментира и Минските споразумения, като посочи, че от те се изпълняват от страна на Украйна, но не и от Русия.

Минските споразумения са ключови и ние нямаме алтернатива. Що се касае за Украйна – ние от самото начало сме привързани и ги спазваме, което не може да се каже за Русия.

Той определи Русия като „държава агресор“ и призова международната общност да засили натиска върху нея.

Руската военна намеса е откровена, тя е явна. Имаме десетки, стотици, хиляди доказателства, че Русия продължава военните действия на територията на Донбас.

Балтаджи определи строежа на моста от Русия към Крим като опит на Русия да легитимира незаконната окупация на Крим . 

Повече вижте на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

ГЕРБ=Мафия

преди 5 години

Тиквата е изключително неинтелигентен човек, назначен от някаква незнайна върхушка у нас с цел пълен достъп за източване на ресурсите на страната. Докато Тиквата рита топка или се прави на тенисист, други крадат от държавни заеми, еврофондове и всичко друго. Тиквата после не може да бъде съден, защото ще бъде обявен за невменяем.По въпроса - Тиквата беше в Украйна за да гледа финала на Шампионската Лига.

35

La France

преди 5 години

Така става когато приемаш от курабийките на Нюланд. На америкишите никога не бива да се вярва напълно защото те гледат само своя интерес.

34

с пушка в ръка

преди 5 години

След като Халтавджиев е толкова навит да се бие срещу Русия, защо не тръгне с пушка в ръка към Сталинград? В момента времето и снежната покривка са много подходящи за една геройска смърт!

fallback