fallback

Имигрант от Мали се покатери по фасадата на четириетажна сграда във френската столица, за да спаси дете, висящо от тераса.

Кметицата на Париж Ан Идалго похвали героизма на мъжа, предаде Ройтерс.

Идалго каза, че градът ще подкрепи стремежа на малиеца да се засели във Франция.

"Поздравления на Мамуду Гасама за неговата смела постъпка, спасила живота на дете", заяви тя в Тwitter, като добави, че е разговаряла с мъжа по телефона, за да му благодари.

Видеозаписът, показващ как Гасама се изкатерва бързо, за да стигне до детето, доби огромна популярност в социалните мрежи, а 22-годишният малиец беше обявен от хората за истински "човек паяк".

Той дори е поканен да се срещне днес с френския президент Еманюел Макрон в Елисейския дворец, заяви служител от президентската канцелария, пише БТА.

Идалго каза, че Гасама й казал, че пристигнал от Мали преди няколко месеца и искал да остане във Франция.

"Отговорих, че тази героична постъпка е пример за всички граждани и че град Париж очевидно ще прояви желание да го подкрепи в усилията му да се установи във Франция", заяви тя.

В. "Паризиен" съобщи, че Гасама вървял в района, когато видял събрали се хора пред сградата и се втурнал да се катери.

"Направих го, защото беше дете. Покатерих се... Слава Богу го спасих", казал той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Додо

преди 5 години

Сега по същество. Това, което е направил Мамуду, ако е вярно, е похвално и всяка му чест! Но, това е съвсем нормална реакция, която всеки един човек, независимо от раса, религия и т.н. би следвало да прояви и Мамуду не бива да бъде глорифициран с геополитическа цел! Случката не променя факта, че Франция се разпада под натиска на мега нашествието от негpи и араби от Третия Свят, подменящи генофонда и ценностната система с всеки изминал ден!

53

Додо

преди 5 години

До Киро Х: Не си прав да пишеш така за Мамуду! Сигурно е някой високо квалифициран специалист в областта на нанотехнологиите. Като нищо ще се реализира във Франция, че и данъци ще плаща! Такива като него са много ценни и търсени кадри!

52

Киро Хикса

преди 5 години

Мамуду Гасама казал, че пристигнал от Мали преди няколко месеца и искал да остане във Франция.========Това са плодовете на Глобализацията - всеки човекоподобен абориген може да реши да пристигне където си иска в земите на Белите хора - Християни, че и да иска да остане! А само допреди 10-ина години ние, Българите до Солун без виза не можеше да отидем на разходка, да не говорим пък във Франция, да не говорим пък да останем там на издръжка на социалната им система, както планира Мамуду!

fallback