Снимка: Кадър El Pais
fallback

Трима българи са загинали при катастрофа в Испания. Трагедията е станала, когато автомобилът им е бил ударен от товарен влак на жп прелез.

Сънародниците ни са работили временно в страната, съобщава испанската медия Еl Pais, цитирана от Нова.

Колата е преминавала през прелез без бариера. Имало е светофар, който по думите на кмета на град Фонтанар, където е станал инцидентът, е работил.

В този град има много сезонни работници, които се занимават със събиране на аспержи.

Катастрофата е станала в подножието на полето, затова вероятно българите са отивали на работа, когато е станала трагедията.

Автомобилът им е бил със софийска регистрация.

Местните власти поднасят съболезнования на близките на загиналите българи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Крети

преди 5 години

До АнонименАко в Австрия минеш преди да са изгаснали червените светлини отнасяш глоба , независимо че влака и минал и бариерата се е вдигнала, чакаш да изгасне червеното и хората чакат. Подобен прелез без бариери съм виждал и Австрия но не рискувам да минавам , след като свети червено. Въпреки че прелеза е толкова равен че се минава през него със 90км в час. Заминалите си Бог да ги прости !

30

Анонимен

преди 5 години

Стига сте говорили глупости хорта си отидоха познавам тези хора башта и син загинаха момчето нямаше осемнайсет години

29

Бай Иван

преди 5 години

Анонименпреди 16 часаИспания нали е по-напред от Нас,защо има жп прелези без бариера?В България никъде не съм срещал такъв жп прелез!Роднините на убитите ,да съдят испанската жп компания в Страсбург!______________________________________________________________ В нармалните държави с възпитани хора спазващи правилника ,няма нужда от бариери ,огради между платната и други възпиращи стадото мерки .

fallback