Архив: Reuters
fallback

Руската компания Газпром подписа с Турция протокол за сухопътния участък на транзитната линия на газопровода Турски поток за доставка на руски газ за Европа, предаде ТАСС.

Освен протокола, който е подписан вчера в Санкт Петербург, Газпром и турската компания Боташ са сключили споразумение за основните условия и параметри на строителството на този участък.

Oще по темата

Подписването на документите позволява да се премине към практическо изпълнение на проекта. Строителството на сухопътния участък на газопровода ще се извършва от съвместна проектна компания, която ще бъде създадена на паритетна база.

Газпром започна строителството на морския участък на газопровода Турски поток през май 2017 г. По думите на ръководителя на компанията Алексей Милер, строителството на тръбопровода върви по график, а полагането на първата линия ще завърши през май.

Морският участък на "Турски поток" ще минава по дъното на Черно море до турския бряг. Дължината му е 930 километра. По-нататък ще бъде продължена сухопътна транзитна линия до границата с Гърция, чиято дължина ще бъде 180 километра. Първата линия е предназначена за турския пазар, а втората - за снабдяване с газ на страните от Южна и Югоизточна Европа, като всяка ще бъде с капацитет 15,75 млрд куб. метра газ годишно. Първите доставки на газ са планирани в края на 2019 г. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

126

Анонимен

преди 5 години

До СредногорецДънди Прешъс е публична канадска компания даваща отчет на акционерите си всяка година с точни справки за добитите тонове метали. 2016 имат оборот от 450 млн лева от които 250 млн са чиста печалба, която е обложена в България с данък печалба. За справка, Лукойл прави двойно по голям оборот и винаги е на загуба. Дънди няма как да продава злато с нелегален/скрит произход. Това не ти е 90те години и Магурата.... дано да го схванеш.

125

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 129Как да не се връзвам?Масово простия до болка народ вярва, че това е истина.До гуша ми идва от тези ***.Цялото добито злато в историята на човечеството и останалите запаси за планетата не струват 30 трилиона, но никой плиткоумник не може да хване калкулатора и да направи една проста сметка, за да види, че го лъжат.

124

Анонимен

преди 5 години

До Средногорец.Не се връзвай на руските троолове.Трябва да ги маркиране всеки път, когато го правят..... а при тях, това е държавна поръчка.

fallback