Снимка: Reuters
fallback

Преди да навършим 40 години се оказва много по-лесно да коригираме теглото си и диетите ни действат ефективно. Но изведнъж, след навършване на 40 години, това се променя драстично. Коремчето изскача все по-често над колана, кожата на ръцете започва да увисва, губи се еластичност и което е най-притеснително – излишните килограми започват да се трупат сякаш от въздуха! На какво се дължи това обаче и можем ли да го променим?

Хормонален дисбаланс

Най-честата причина за този така явен процес са именно хормоните. Тъй като възрастта след 40 години е период на предменопауза, яйчниците започват да редуцират производството на естроген. С намалял естроген, тялото трупа повече мазнини, за да може да поддържа нормален хормонален баланс и това съответно води до качване на килограми.

Редуцирани нива на прогестерон

Колкото повече жените приближават менопаузата, тялото започва да редуцира производството на прогестерон. Намалелите нива на прогестерон не водят директно до покачване на телесната маса, но имат принос към подуването и задържането на вода, които все пак повишават теглото и можете да се изумите от това, мерейки се на кантара.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 5 години

До 48до 48 Едва ли. Аз лично не познавам такива освен може би 1-2 хванли се с някви чичаци през студенските години с едничката цел някой да им плаща квартирата) . В последствие си намериха млади мъже и биха шута на чичаците. Извода - много по-млада жена може да си хване ееинствено човек с доста пари и тя в масовия случай ще е с него временно и за парите. Иначе няма лошо да си повтаряте колко сте вървежни на 40-50 обаче това , уви, е само в главата ви.

45

Анонимен

преди 5 години

До 40Само дето тази 25 годишната въобще няма и да е хване с 40-45 годишен чичак освен срещу заплащане. Аз съм млада жена и мога да ти кажа че 40-50-60 годишните мъже ми изглеждат доста овехтяли, плешиви , повечето са сшкембета. И някак си не се виждам с толкова възрастен мъж.

44

Анонимен

преди 5 години

Манталитета на малките е идеален. Продават се за жълти стотинки. Повечето се продават за без пари, само да им увеличиш собствената им самооценката е достатъчно. Ако си лъскав, самото ти присъствие им е достатъчно, понеже са с ниска самооценка. А ти като си лъскав и ги харесваш значи са вървежни. Всичко ще направят за малко имидж. А са с ниска самооценка, защото по - възрастните жени ги мачкат. А ги мачкат, защото завиждат. Младостта никой не може я върна. Дори с операции и грим. Дори с фитнес.

fallback