Снимка: Reuters

Еуфорията от кралската сватба продължава и след като тя вече се състоя преди ден. Булчинският букет на Меган Маркъл ще бъде положен на гроба на Незнайния воин в Уестминстърското абатство в Лондон, каквато е традицията, водеща началото си от кралицата-майка, съобщи Би Би Си. Букетът обикновено се полага на гроба в деня след сватбата.

Със своя букет Меган отдава почит и на майката на принц Хари - принцеса Даяна, като включи любимите й незабравки. В него имаше и цветя, откъснати лично от принц Хари в градините на двореца "Кенсингтън".

Дизайнерката Филипа Крадок, на която беше поверено и озеленяването на храма "Сейнт Джордж", спази традицията и включи в букета мирта от посадената от кралица Виктория в Озбърн хаус на о-в Уайт, както и от растение, отгледано от миртата в букета на кралица Елизабет Втора през 1947 г.

В букета на Меган Маркъл имаше също момини сълзи, астилбе, жасмин, астранция. Момините сълзи са символ на любовта, астилбето - на търпението и предаността, а астранцията - на силата и куража. Придържа ги копринена панделка.

Кралицата-майка поставя начало на традицията да положи булчинския си букет на гроба на Незнайния воин в Уесминстърското абатство през 1923 г., когато се омъжва за херцога на Йорк, който по-късно става крал Джордж Шести. Херцогинята на Кембридж Катрин също спазва традицията през 2011 г.

В гроба на Незнайния воин в Уестминстърското абатство са положени тленните останки на войник, загинал във Франция през Първата световна война.

Още по темата
Британската преса посвети много страници на сватбата на принц Хари, като дитирамбите си съперничеха в коментарите на церемонията, предаде АФП.

"Под разкошното майско слънце, сватбата на новия херцог и херцогиня на Съсекс отразяваше най-характерното за тях - непринудена двойка, изпълнена с грация и блясък, направо прекрасна. Това беше триумф" - написа в. "Сънди телеграф", който на първа страница постави снимката с целувката на младоженците пред храма "Сейнт Джордж".

"Булката беше прекрасна - допълва консервативният вестник, според който "дори Дисни не би могъл да създаде по-добра принцеса".

"Най-хубавата от всички кралски сватби - пише от своя страна в. "Сън он сънди" и определя този съюз като "историческа промяна" за монархията". - Това е ден, който дълго ще остане в паметта ни, чудесен символ за страната ни, която се е променила".

В. "Сънди мирър" с умиление пише, че сватбата въплъщава "днешна Великобритания - модерна, с много култури, мулитрасова".

С по-малко ентусиазъм в. "Гардиън" призовава евентуалното значение на този съюз да не бъде преувеличавано. Макар и да са модерни по дух, що се отнася до родителите им, няма нищо "революционно" ново у Хари и Меган. Вестникът напомня, че булката се е отказала от кариерата си, а принц Хари "не е показвал да иска да има такава".

"Като при всички сватби има надежда за нещо ново и дори оптимизъм - продължава в. "Гардиън". - Утре обаче ще ни занимава отново Брекзит."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase