Снимка: Facebook
fallback

Открити са родителите на двете деца, които бяха заснети на националния стадион с изрисувани по телата нацистки свастики, съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов и допълни, че по случая са взети необходимите мерки.

Oще по темата

Кадър на децата на видима възраст под 10 години се появи в публичното пространство и в социалните мрежи след мача Левски – Славия на националния стадион през миналата седмица.

Надписите по телата им гласяха "Levski hooligan", ACAB (абревиатура на All Cops Are Bastards - всички ченгета са гадняри), SW 1999 (Sofia West - на най-влиятелната фракция в агитката на Левски - "София Запад").

Маринов обясни, че полицията работи заедно с Държавната агенция за закрила на детето по случая.

Той обаче не уточни дали родителите на двете момчета ще претърпят санкции и какви ще бъдат те.

МВР призовава за търпение жителите на София, тъй като в следващите няколко дни столицата ще бъде под полицейска блокада.

Главният секретар уточни, цитиран от БНР,  че сериозни мерки за сигурност ще бъдат взети утре във връзка с поредното дерби между "Левски" и ЦСКА.

Младен Маринов каза, че шествие на агитките в центъра на София няма да бъдат допускани, като в случай на нужда полицията ще използва дори и сила.

Сериозни мерки за сигурност ще бъдат взети и заради срещата, която предстои, на върха ЕС - Западни Балкани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 5 години

Деца с нарисувани на телата свастики... Голяма работа.*** ежедневно изнасилват, убиват и тероризират българите тотално безнаказано, но нашите плужести политичета мълчат и си ги отглеждат за електорат. На сребърните лъжички от великата Европа явно не им е ясно, че ако продължават да подлагат на геноцид бялото християнско население, тия свастики ще ги гледат все по-често и то навсякъде. Навряхте най-големия човешки *** от Африка в Европа, сега гледайте как се възправя новия ред.

43

само казвам, че

преди 5 години

доколкото знам: Свастиката даже не е на Хитлер ( ми не я е измислил той ) и не знам защо така свързвате това деяние на тия малчугани с неговите деяния. Значението на свастиката е точната противоположност на Хитлер и неговия замисъл...този знак носи КЪСМЕТ и означава БЛАГОСЛОВИЯ. Ако вземем фактa под внимание, посерковците не са направили нищо лошо...АСАВ ... ми за това нямам какво да кажа - пълна простащина ... като ги набие някой иначе , търсят чичко полицай да му се оплачат ...

42

До 41

преди 5 години

Не е ли по-лесно да се претупва отгоре отгоре, да се пишат ялови закончета вместо да се задълбае навътре да се изчисти причината за упадъка? Да ама не-трябва да изчистят държавата първо от себе си.

fallback