Снимка: ГЕРБ

Скандал се разрази около бившия депутат от ГЕРБ Костадин Язов. 73-годишна жена от Пловдив твърди, че ексдепутатът й нанесъл побой, той пък отрича.

Районната прокуратура в Пловдив на свой ред излезе със съобщение, че данните около инцидента със Стоянка Вътова и Костадин Язов са изключително противоречиви.

Според разказът на жената - на 10 май тя пазела паркомясто пред дома си, защото очаквала да дойде бус, който да разтовари багаж, изпратен й от сина й.

Затова възрастната жена стояла на паркомястото да го пази за камиончето, когато ексдепутатът Костадин Язов решил на същото място да остави джипа си. Това довело до скандал между двамата. По думите й той три пъти я блъснал с колата си, а след като първо влязъл в кафенето, после излязъл и я ударил по врата с шамар.

Стоянка Вътова отказала да дава обяснения по преписката, основавайки се на здравословното си състояние, уточниха от прокуратурата. В разговор с полицаи тя заявила, че непознат за нея мъж около 14 часа й нанесъл удар с ръка в областта на тила след спор за паркомясто пред заведението.

Разследващите са разпитали и очевидци, които твърдят, че след инцидента Вътова с още двама мъже близо 3 часа са разтоварвали багаж от камиончето.

Чак след 17 часа възрастната жена отишла в спешен кабинет, където била прегледана. Лекарят, който извършил прегледа, казал пред полицаите, че състоянието й е стабилно и не се предвижда специфично лечение или някаква друга интервенция.

От прокуратурата уточниха, че работата по преписката продължава и ще бъдат разпитвани още свидетели на случилото се.

"При проведена беседа със служители на полицията тя е заявила, че непознат за нея мъж й нанесъл удар с ръка в тила след спор за паркомясто", се казва в съобщението на прокуратурата.

Костадин Язов твърди, че казаното от жената не отговаря на истината. Но самият той отказва да даде подробности, защото законът му забранявал.

Междувременно в районната организация на ГЕРБ, където той членува, обсъждат евентуалното му изключване заради уронване престижа на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase