Снимка: Bulgaria ON AIR

За 21 години между въжетата Владимир Кличко се превърна в истинска спортна легенда. Той тръгва от работническо семейство, изкачва олимпийския връх в бокса, а след това става и абсолютен шампион. След една от малкото си загуби на ринга по-малкият брат Кличко осъзнава, че боксът е до време. Това го кара да започне да работи и в друга посока и го прави успешен бизнесмен. 

За всичко това големият боксьор разказва в първата си официална автобиография "Владимир Кличко. Управление на предизвикателствата", която вече е и на българския пазар. 

Фитнес инструкторът Лазар Радков разказа пред Bulgaria ON AIR, че е фен на Владимир Кличко. По думите му обаче, той не е почитател на боксьора заради спортните му успехи, а по-скоро на човека извън ринга. Радков сподели, че най-ценното в книгата е още в първите страници, когато украинецът разказва за загубата си от Антъни Джошуа.

"Кличко съдържа в себе си качества, умения и ценности, които са пример за подражание, към които трябва да се стреми всеки човек. Много по-интересен е начинът му на мислене, който предопределя живота му. Кличко успява да надрасне човека-спортист и се превръща в човек с главно "Ч", коментира Лазар Радков в студиото на "България сутрин".

Инструкторът препоръча книгата, защото чрез нея всеки може да научи много, а също така да види колко интересно разсъждава един голям шампион.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase