снимка: Pixabay
fallback

Мислите, че в България има твърде много молове ли? Оказва се, че не е съвсем така.

Страната ни е била сред страните с най-малка гъстота на търговските центрове в Европа през 2017 г., показва докладът „Европейски търговски центрове“ на консултантската компания Cushman & Wakefield.

У нас се падат 103 кв. м брутна отдаваема площ на 1000 души население. По-малка концентрация има само в Гърция - 56 кв. м, Сърбия - 88 кв. м и Босна и Херцеговина - 98 кв. м. В северната ни съседка Румъния се падат 107 кв. м брутна отдаваема площ на 1000 души население, показва още докладът.

Преди десет години съотношението у нас е било под 30 кв. м брутна отдаваема площ на 1000 души

Норвегия е европейската страна с най-голяма гъстота на търговските центрове с 857 кв. м брутна отдаваема площ на 1000 души население миналата година. Следват Естония със 725 кв. м и Люксембург с 594 кв. м.

Един от големите нови проекти в Европа е търговският център Delta Planet във Варна, който трябва да отвори врати през втората половина на тази година и ще разполага с площ от 40 хил. кв. м.

Най-големият нов търговски център, който ще се появи на Стария континент в идните две години, е Garden Mall в руския град Митичи, Московска област. Той ще се простира на площ от 144 хил. кв. м и се очаква да отвори врати през 2019 г.

Как изглеждат нещата в европейски аспект вижте в продължението на материала в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

STOP на МОЛовете

преди 5 години

ЗАтворете опасните МОЛОВЕ ,АУТЛЕТИ И ПОДОБНи препоръчва ЕВРОПА Срочно.Ползват обемно прецакваща техника за обезпечаване на свръх печалби.. НАправете тестове за три дни работа

69

Към 2018 април

преди 5 години

В Северна България хиляди населени места броят години до пълна ликвидация..

68

НЕМА ХОРА В BG

преди 5 години

Ne ни трябват вообще..Терористи на власт след 1989 ликвидират ударно народа БЪлгарски чрез доказано престъпни групировки маскирани като партии..Огромни региони са обезлюдени други са обезкървени..Блокирана е раждаемоста.човешките майки са прецаквани в училищата,яслите и градините трайно нелечимо..

fallback