fallback

Все още няма яснота дали ще успее да се завърне у нас онкоболната българка, която е в болница в Бразилия. Теодора Маджарова е на 32 години, юрист и майка на две деца.

Тя заминала за процедури при световноизвестен медиум, но състоянието ѝ внезапно се влошило. По случая, за който Bulgaria ON AIR първа ви информира още в петък, работи и външното ни министерство.

За транспортирането на Теодора със специален самолет до България са необходими близо 56 хиляди евро - с полети от Сао Пауло до Париж и от Париж до София.

Oще по темата

Външният министър Екатерина Захариева увери, че консулите ни в Бразилия са в постоянна връзка с авиокомпаниите, за да се осигури връщането на жената в България.

"От 10-15 дни се опитваме да помогнем. Първата крачка беше да я преместим в държавна болница. Нашите консули са в постоянна връзка с авиокомпаниите, за да може тя да се прибере, но самите лекари също се притесняват дали ще издържи полета", посочи тя пред БНТ.

"Трябва да лети с медицински екип, с техника и кислород. Очевидно жената се е влошила след сеанси - методи на лечение", каза още Захариева.

"Радвам се, когато се оценява подкрепата, която се оказва. Посланикът на Бразилия също беше извикан в Министерството с желание за съдействие. Опитваме се да помагаме с каквото можем, доста често успешно", допълни тя.

Проучват се и други възможности за транспортиране на българката до страната ни. Съпругът ѝ Александър очаква официализирането на предложение от 30 хил. евро за полет до Истанбул, а оттам до София. Оптимистичният вариант е семейството да излети от Бразилия на 4 май.

За събирането на парите е открита банкова сметка:

Първа инвестиционна банка
BG74FINV91501015043945
Титуляр: Теодора Маджарова
PayPal: alex.russanov@gmail.com

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Иво

преди 5 години

До 123Съжалявам да чуя, че и вашето семейство е засегнато от тази болест и то по този начин и ви желая сила и кураж в идните дни. Много пъти писах никой не е застрахован от нищо. В този ред на мисли и не търся отговор на това защо се стигна до тук. Гледам единствения отговор, който да търсим да е какво да направим от тук нататък. Радостното е че има добри хора въпреки всичко.

67

123

преди 5 години

Информация има на Гугъл относно влиянието на налягането по време на полет върху тумор/метастази в мозъка.Резултатът е възпаление на мозъка.Не бия на никъде,просто не мога да повярвам,че млади,интелигентни хора няма да проверят тези неща.Свекърва ми е с рак в терминален стадий,лекарите ни предупредиха,че ако иска да пътува,трябва да е до 3 месеца,след това състоянието й ще се влоши.Също беше препоръчано да говори с психолог,което тя прави, има ефект.В момента прекарваме колкото можем време заеднo

66

Иво

преди 5 години

До СкептикГотов съм да споря но няма смисъл наистина. Едната гледна точка е твоята. Моята е че ако говорихме за бащата щях да съм абсолютно съгласен с теб. Но тука говорим за Майката. Тя не мисля че може да се оцени и не мога да приема че парите са изхарчени напразно без значение колко малък е бил шанса. В този ред на мисли let's agree to disagree както казват хамериканците.

fallback