Снимка: Facebook
fallback

33-годишният Ясен Сираков от Правец е шофьорът с джипа, заснет в клипа с агресия на ул. "Магистрална" във Велико Търново.

Той получи два предупредителни протокола и акт по Указа за борба с дребното хулиганство заради сблъсъка си с възрастен британец с мотор в Търново. 

Дамата днес се срещнаха пред районното в града, където бяха повикани да дадат показания.

Шофьорът на джипа се извини на 61-годишният британец пред медиите.

Oще по темата
Въпреки това той разказа и своята версия, много по-различна от тази на очевидката, заснела спречкването.

 Сираков призна, че е изпреварил възрастния британец с мотора, за което е виновен, но отрече да го е нападал.

"Този човек спря на светофара с мотора пред джипа ми, слиза и започва с две ръце да блъска по колата, накрая се изплю. Аз нямах накъде да отида - отпред има мотор, а този човек ще влезе при мене с вратата. Може би е моя грешката, трябваше просто да го снимам. Слязох с мисълта, че той ще се усети и ще спре. И друга моя грешка е, че започнах да го обиждам. Питах го дали не е луд. Усетих, че той е англичанин. Оттам на клипа се вижда, че аз се въртя, не знам как да реагирам. А той ме удари няколко пъти. Тук още една грешка си намирам, че не се обадих аз в полицията, да кажа, че този човек ме напада. Сега, аз съм го изпреварил и съм направил беля на центъра на града, че съм карал лошо. Значи като слаб шофьор отвсякъде! Но този човек ме напада да ме бие, аз какво трябваше да направя!", коментира Сираков пред "24 часа".

Шофьорът сега отчита като негова грешка и това, че не се е обадил на полицията.

"Това беше най-страшната картина. Спира с мотора, аз помислих, че ще ме удари. За да ми се случи това нещо на мен, аз не мога да търся сега, че е дошъл умишлено да ме напада. Явно съм го уплашил с колата си. В следващия момент обаче той спира пред мене и започна с две ръце да блъска, и освен че имаше пяна на устата, той се изплю, като Пришълеца. Очаквах да счупи стъклото и да ме заколи", каза той.

Сираков призна, че се разкайва за доста неща.

"Искам да използвам да се извиня на родителите си и на всички хора, които са ме гледали. От една страна съжалявам за всички тези години, дето съм тренирал и че съм си дал спестяванията за 400 коня джип. Съжалявам, че съм карал лошо, защото наистина ме доведе до ей тая ситуация. Много се вързаха нещата, аз съм натрениран, слизам от тъмен джип и едва ли не, аз съм набил възрастен англичанин.

И аз ако се видя така по телевизията, ще си кажа: "Абе, тоя ли ще слиза от джипа и ще бие хора!". Предпочитам наистина този човек да ме беше наръгал, да ме набие, да ме нарани, отколкото да излиза така - прекрасна гротеска. Искам да дам добър пример, за това, че всичко има последствия. Аз съм карал лошо в центъра на града и ми се разказа играта. Излизам агресорът в случая и го разбирам и идвам тук в районното, за да видя какво ще се случи с мен", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

Анонимен

преди 5 години

Англичаните може да са всякакви,но в този случай,мисля че този англичанин е невинен. Този джигит НЯМА правото да удря невинни хора! Нищо зло не е сторил англичанинът на този ***!

98

анонимен

преди 5 години

Ако всички мутри са толкова съвестни и разкайващи се , значи трябва да сме доволни !

97

Анонимен

преди 5 години

До ХА-ХА-ХА ! 89Аз съм дълбоко убеден че щеше да се оакаш прав! Дори и да го беше набил зад него е английското посолство и респективно Англия! Щяха да те порят като овча кожа!

fallback