Снимка: архив Reuters
fallback

Северна Корея ще закрие ядрения си полигон през май. Това съобщи президентството в Сеул, цитирано от международните агенции.

Пхенян ще покани скоро експерти и журналисти от Южна Корея и САЩ, за да осъществи по прозрачен начин процеса по демонтирането на съоръженията, използвани за ядрени опити.

Oще по темата

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е дал това обещание на южнокорейския президент Мун Дже Ин по време на срещата им в петък, заяви говорител на президентството.

Ким е казал, че американският президент Доналд Тръмп ще научи, че не е човек, който ще тръгне да обстрелва САЩ с ракети.

Освен това Северна Корея планира да уеднакви часовата си зона с тази на Юга. През 2015 г. Пхенян въведе своя собствена часова зона, като върна стрелките с 30 минути назад спрямо Сеул.

Американският президент Доналд Тръмпи лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун ще проведат среща до три-четири седмици. Това съобщи държавният глава на САЩ пред свои поддръжници в Мичиган.

По време на разговорите двама водачи ще обсъдят денуклеаризацията на Корейския полуостров, предадоха ТАСС и Ройтерс, цитирани от БТА.

"Мисля, че срещата ни ще се състои до три-четири седмици. Това трябва да бъде много важна среща за денуклеаризацията на Корейския полуостров, Северна Корея. Да видим как ще мине", каза Тръмп.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

хехе

преди 5 години

Кимито се *** с амерканосите вече, бас че ше скрие най-важните ракети и ше унищожи някъф полигон дет не му трябва за да получи нещо в замяна и реално иронизира как САЩ решават кой да си унищожи ядрения арсенал а те самите не унищожават своя. което не е много справедливо откъдето и да го погледнеш - никой неможе да гарантира че САЩ притежавайки ядрени оръжия са по-малък враг на миръ по светъ от северна корея

37

Анонимен

преди 5 години

"Пхенян ще покани скоро експерти и журналисти от Южна Корея и САЩ, Ким ще, ще, ще... Американският президент Доналд Тръмпи лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун ще проведат среща до три-четири седмици..."А нещо ще искат ли в замяна на това "ще", или като нас ще им се одупят ей така за нищо.

36

Анонимен

преди 5 години

Добре си изиграха картите. А ние си оставаме със смъкнати *** в колянно лакътна поза пред по-старшите западни партньори.

fallback