Снимка: БТА
fallback

Инцидентът пред джамия в британския град Бирмингам вчера, при който двама младежи бяха блъснати от автомобил, е бил целенасочено нападение без връзки с тероризъм.

Това предаде Франс прес, цитирайки комюнике на британската полиция.

Oще по темата
Вчера полицията в графство Уест Мидландс заяви, че разследва дали нападението е свързано с тероризъм. Шофьорът на автомобила е избягал от местопроизшествието.

Ранените мъже са на възраст 17 и 19 години. Те са получили леки травми.

Миналата година във Великобритания бяха извършени няколко атентата, отговорността за които пое Ислямска държава, припомня АФП.

През нощта на 18 срещу 19 юни 2017 г. в Лондон автомобил се вряза в богомолци, излизащи от джамията Финсбъри парк. Атаката, при която загина един човек, беше вдъхновена от омраза срещу мюсюлманите. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 години

Блъснал е двамата пред джамията с автомобил, защото този ден танкът му е бил в сервиза за смяна на маслото. По план е трябвало да влезе с танка в джамията, ама на ... лош късмет тоя ден.

8

Анонимен

преди 5 години

На тоя остров много голо бе, къде са дърветата по улиците? Много депресиращо изглежда снимката, после София не била хубава, ама е пълна с дървета по улиците в центъра.

7

Анонимен

преди 5 години

Повечето сирийци по едно дете не могат да изхранят,но родили по осем като "нашите" мунчовци- е кой да ви ги храни сега,ние ли? Вие така ли хранихте нашите деца,когато в страната ни през 14-15 век имаше масово измиране от глад,или вместо това пращахте помощи на турците,които ни обраха и последната трошица???

fallback