Снимка: Булфото, архив
fallback

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще поиска официален писмен отговор от чешката компания ЧЕЗ дали сделката за продажбата на българските ѝ активи окончателно е приключена. Това каза председателят на енергийния регулатор Иван Иванов пред БНР.

Oще по темата

От отговора на чехите ще зависят и следващите действия на Комисията, на която днес депутатите гласуваха повече правомощия.

"Все още не е ясно обаче какви точно ще са тези правомощия", посочи Иванов.

"Нямаме яснота по причина, че нашето настояване в текстовете на закона да се разпишат критериите и параметрите, по които Комисията за енергийно и водно регулиране да вземе подобно решение, не беше направено. Очевидно, решението ще се взема въз основа на становища в писмен вид, официални, от всички държавни органи и организации, които имат отношение не само към тази сделка, но и към съответни бъдещи сделки, за които трябва да се произнася Комисията за енергийно и водно регулиране", коментира Иван Иванов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

MaйMyнaтa

преди 6 години

Само мен ли не ме притесняват тези новини, или човеците си нямате работа за сега

2

Анонимен

преди 6 години

игрички за пред очите на широката публика, а задкулисно вече са се разбрали кой, какво, колко, кога. Терминал 1 и терминал 2, хора!

1

Анонимен

преди 6 години

КЕВР са мухльовци. Да питат КЗК дали е минала сделката. Още КЗК може да я спре, като формално обяви, че купувачът става монополист.

fallback