Снимка: Free images
fallback

През тази година цените на жилищните имоти ще започнат да се успокояват и ръстът им няма да надхвърли 8%. Това каза Антон Андонов, изп. директор на "ЕРА недвижими имоти", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Очакванията ни са тази година броят на сделките да е по-голям от тези през от 2017 г. Основно по причина, че очакваме да бъдат вписани множество сделки за продажба на имоти в строеж ("на зелено")".

При тях спецификата е такава, че сделката се извършва с подписване на предварителен договор, който преминава в нотариална сделка и прехвърляне на собствеността относително по-късно, приблизително 1-1,5 години след подписването на предварителния договор.

"По този начин очаквам сделки, които са сключени през края на 2016 г. или 2017 г. да бъдат отразени тази година и това да повлияе на увеличаване на броя на сделките, отчетен от Агенцията по вписванията".

Експертът подчерта, че все още търсенето превишава предлагането на имоти у нас.

"Очакванията ни са все повече инвеститори да стартират проекти, което ще доведе до равновесие в търсенето и предлагането."

Какви са приликите и разликите в пазара на имоти във Варна и София, както и може ли да се направи паралел между имотния пазар в България и големи държави като САЩ, научете във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Laimobul

преди 6 години

Fakenews.

19

Krali Marko

преди 6 години

Koito poznava pazara v momenta stoi kato prokazen nastrani ot nego. Vsicki drugi balaci si misljat che pravjat "investicii" kato kupuvat na teja nerealni ceni...

18

Анонимен

преди 6 години

Истината е, че ако можеш да осигуриш пари за покупка на жилище в София и тръгнеш да търсиш нещо подходящо, то се оказва, че няма такова. При такъв вариант щеш-не щеш даваш по-голяма сума, за да купиш това, което искаш. Пробвайте да намерите жилище в Центъра на София с гараж и ще разберете за какво пиша. Пробвайте поотделно с едностайно, двустайно, тристайни, четиристайно и многостайно. Няма балон в София, а даже обратното цените още ще се вдигат. Само който няма пари говори за балон и се надява

fallback