fallback

Акция на отдел "Вътрешна сигурност" на МВР вкара в ареста началника на районното управление в Раковски Георги Илиев заедно с двама негови подчинени. Според първоначалната информация служителите на реда са заподозрени в злоупотреба със служебно положение и изнудване. В същото време половината наличен състав в града беше уличен в корупция.

"Оказва се, че над 90% хванатите в корупция служители на МВР се измъкват с оправдателна или условна присъда поради различни обстоятелства. Това не е единичен случай. Подобни арести имаше и в Първомай, Бяла Слатина, Пловдив, София и други, но се повтаря едно и също", категорична е криминалната журналистка Богдана Лазарова в "България сутрин".

Oще по темата

По думите ѝ дори "Вътрешна сигурност" на МВР да излови и вкара в арестите всички, замесени в корупционни практики служители, съдебната система след това ще ги пусне да си ходят и всичко пропада.

Журналистът Стефан Ташев е на мнение, че системата за вътрешна сигурност е зле.

"Служителите на МВР са се заклели да служат на държавата. Митове и легенди са, че в МВР взимат 600 лв. Като се сложат всички привилегии и допълнителни бонуси, се натрупват около 1000 лв. Там някой си мисли, че като сложи значката и пистолета на кръста и от него зависи всичко в по-малкия град. Това е извратено мислене", твърди журналистът пред Bulgaria ON AIR. Според него периодично се задържат хора за вземане на подкупи и други корупционни схеми, но след това случаят се потулва и след година уличеният в незаконна дейност иска да се върне на мястото си. Ташев допълни, че е нужно реформиране на системата - както тази на МВР, така и съдебната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 6 години

Смях готвят нов залон по пътя ония си заявиши изпитите до 1 кога дадоха 31 часа в ловеч никои не видя смях

29

Анонимен

преди 6 години

А кой бори корупцията във "Вътрешна сигурност" ?

28

НЕЩСАТНИЦИ

преди 6 години

КОЙТО СЪСИПВАТ Милата ни Родина мислят че държавата България е тяхна собственсот посетете Пиринският край да видите как полицайте през свободнот време орязват горите нещо страшно дърва за огрева ако законо струват 60 лева при тях са 50 лева Аискат увеличение на заплатите крадът ли крадът

fallback