Снимка: Facebook

Крадец задигна брандирания автобус на българската волейболна федерация, а малко по-късно предизвика верижна катастрофа с пет автомобила.

Возилото е било откраднато пред зала "Христо Ботев", но малко след това водачът е предизвикал катастрофа с цели пет автомобила на намиращия се в непосредствена близост булевард "Симеоновско шосе". Крадецът е бил заловен, а от полицията се обадили в БФВ да съобщят за инцидента, съобщи "24 часа".

"Бяхме много изненадани от новината. Шофьорът го бе ползвал малко преди това, за да откара националките до 19 г. от хотела до зала "Христо Ботев", където е паркиран и автобуса на федерацията. С него те отпътуваха за Румъния, където ще играят контроли", обясни управителят на съоръжението и член на УС Борислав Кьосев.

Той е изгледал записите от видеокамерите на залата, на които се виждало ясно как мъж с шапка и тъмни очила отваря буса и го подкарва.

След като се спуска между посолствата в Студентски град, излиза на "Симеоновско шосе" и завива наляво.

След 50-ина метра го засича едно такси и той без никакъв спирачен път помита пет автомобила. Това също го имало записано на видеокамери, виждала се и пилотната кола.

За щастие има само материални щети, а реното на федерацията ще трябва да бъде ремонтирано бързо, за да може да се ползва и от националните отбори за мъже и жени, които скоро започват подготовка.

Във федерацията получили информация, че в момента имало засилено търсене на подобни фирмени бусове, които се крадяли заради превоз на бежанци.

Една от причините е, че брандираните превозни средства не се проверявали толкова често.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase