Снимка: БТА

Турция приветства като "уместен отговор" въздушните удари на САЩ, Великобритания и Франция срещу обекти на сирийското правителство, заяви източник от турското външно министерство, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

"Ние смятаме за уместен отговор операцията, извършена срещу сирийското правителство от САЩ, Великобритания и Франция", каза източникът пред Ройтерс.

Франс прес цитира комюнике на външното министерство, в което се казва: "Ние приветстваме тази операция, която е отговор на цялото човечество след атаката в Дума. Всичко дава основание да се смята, че тя е извършена от сирийския режим", се казва в комюникето.

Междувременно ливанското шиитско движение Хизбула, което е съюзник на сирийския президент Башар Асад заяви, че войната на Съединените щати срещу Сирия няма да постигне целите си, предаде Франс прес.

"Войната на Съединените щати срещу Сирия, срещу народите и освободителните движения, няма да постигне целите си", се казва в декларация на Хизбула.

Проиранското шиитско движение остро осъди ударите на САЩ, Великобритания и Франция срещу Сирия и ги нарече въпиещо посегателство срещу териториалната цялост и народа на Сирия, съобщи ДПА, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase