Архив: Reuters
fallback

Израел публикува данни за броя на еврейското население по света и посочи, че през 2018 г. има по-малко евреи отколкото през 1939 г. в навечерието на Втората световна война, предаде Франс прес.

Израел отбелязва започналия вчера по еврейския календар Ден за възпоменание на жертвите на Холокоста - термин за унищожението на 6 милиона евреи от нацисткия режим от общо 16,6 милиона, живели през 1939 г.

Според изследване на държавната Статистическа служба, съвместно с Центъра за съвременни еврейски изследвания на Еврейският университет в Ерусалим, в момента по света живеят около 14,5 милиона евреи.

В Израел живеят най-много евреи - 6,4 млн., при по-малко от 450 000 през 1939 г., пред САЩ с 5,7 милиона и Франция с малко повече от 450 000, според изследването.

В шест други държави, според Статистическата служба има над 100 000 евреи: Канада, Великобритания, Аржентина, Русия, Германия и Австралия.

Темповете на увеличаване на еврейското население в Израел от 1948 г. и създаването на еврейската държава са нараснали десетократно.

В останалата част от света темпът на увеличаване се е повишил с 26 на сто, според Статистическата служба.
Не се уточнява на какви критерии се основават тези числа.

Показателите са противоречиви и може да варират според броя на еврейското население. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Бог да ви благослови

преди 6 години

нещо в нас иска да сме като евреите ,,злобеем завиждаме им искаме да сме като тях,, хахаха ами Бог е дал шанс на езичниците да станат част от Божият народ като е разпънал Исус Христос вярваме в Исус духовно сме благословени чрез благословението на Авраам Божа работа

14

Бог да благослови

преди 6 години

Бог си има грижата за тях оправете си вашето отношение към Бог и ще имате правилно отношение към евреите Бог да ви благослови има Господ аман от злобно отношение към Бог

13

Бог е с тях

преди 6 години

Бог благослови Авраам който те благославя ще бъде благословен,който те проклина проклет!!!!!правете си изводите за какво отношение имате към еврейският народ когото Бог благославя Бог има грижата за тях не вие може да сте благословени когато имате добро отношение към евреи а християните вярват в Бог са евреи хахаха така че благославяйте и материално сеете в свята земя Бог ще ви благославя не сеограбвайте с лошо отношение и стиснатост правите го за себе си

fallback