Снимка: архив "Булфото"
fallback

Хиляди левове са били заровени в земята в опит да бъдат скрити след крупен обир в Благоевград.

В началото на април двама непознати нападнаха възрастна жена привечер на улица в града и отмъкнаха 40 000 лева от чантата й.

Няколко дни по-късно бандитите били спипани и станало ясно, че половината от сумата е била заровена в земята.
Мъжете на 24 г. и на 27 г. бяха оставени за постоянно в ареста.

Oще по темата

В хода на разследването на извършения от тях грабеж станало ясно, че 65-годишната жена се прибирала от работа, като паркирала автомобила си пред блока, в който живее.

Наближавайки входната врата тя била бутната в гърба, нападателите й издърпали чантата от ръката й и избягали, пише "24 часа".

При грабежа й били отнети портмоне, ключове за апартамент, банкова карта, мобилен телефон и осемдесет лева. В чантата й били и около 40-те хиляди лева, събрани от оборота на фирмата и предназначена за закупуване на служебни автомобили.

При огледа на местопроизшествието полицейските служители намерили мобилен телефон, изпаднал от единия извършител. Били иззети записите от охранителни камери в района, на които крадецът бил разпознат.

По делото бил разпитан таксиметров шофьор, който закарал бандитите и ги чакал в близост до местопроизшествието. Единият от тях му казал, че загубил телефона си при бягството и поискал неговия, за да си го открие. Двамата бандити дали на таксиста част от парите, той ги скрил като ги заровил в земята.

При задържането на нападателите в тях били открити над двадесет хиляди лева и хиляда и петстотин евро.

Разследването разкрило, че преди време единият от тях работил за пострадалата и знаел навиците, маршрутите и паричните суми, които тя пренася.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Димчу

преди 6 години

Тези са страшни аматьори.

6

Тото

преди 6 години

Е на това му се вика изкривено съзнание и объркани мисли. Сега жената е виновна че носи такива пари в себе си, а крадците горките те просто решили да си направят майтап, дай да ги оставим на мира и да осъдим жената. Талибански манталитет.

5

Анонимен

преди 6 години

Каква е тая работа, дето на 65 години джобните са ти 45 000?!?

fallback