Снимка: архив, Reuters
fallback

Европейската агенция за контрол на въздушния трафик Евроконтрол предупреди авиокомпаниите да са предпазливи в полетите си над източното Средиземноморие заради възможно започване на въздушни удари по Сирия в следващите 72 часа, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Според Евроконтрол може да бъдат използвани ракети въздух-земя и/или крилати ракети и е възможно от време на време да прекъсва функционирането на радионавигационната апаратура.

Агенцията не уточнява произхода на потенциалните заплахи и се позовава на документ от Европейската агенция за безопасност на въздухоплаването.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 6 години

Чакам първа серия на третата световна война с нетърпение. Ще си сложа 3D очилата и ще гледам с кеф как погребват алчния, жалък свят.

27

пенко

преди 6 години

Дали е странно ,че където Турция "воюва" няма "химически атаки" !?!? Странно ли е ,че където САЩ има бази -няма химически атаки !?!? Където Израилите имат "защитни" интереси има "химически "атаки /неколкократно !!! Не сме *** бе ЦРУ -не сме *** и вече ви научихме "номерцата" евреогаднярски !!! За какво да ви взривявам ,когато мога да ви отстрелвам !!!

26

Анонимен

преди 6 години

Те не разчитат на GPS - TERCOM прави сравнителен 3D анализ на терена, дори и радара да се заглуши се минава на INS навигация, която се ползва в самолетите. Това не е толкова точно, но достатъчно да се достигне целта. Тогава се минава в DSMAC режим, в който визуално се разпознава целта. Има защо една крилата ракета да е толкова скъпа.

fallback