Снимка: Facebook
fallback

На Червения площад срещу Кремъл се появи виртуален билборд с цитат: "Нормално е да си гей". Плакатът, който закрива почти цялото пространство срещу мавзолея на Ленин и Кремъл е част от акция на журналисти срещу цензурата и незачитането на правата, която носи названието Billboards Beyond Borders.

В рамките на акцията в редица градове с помощта на Google Maps бяха поставени огромни билбордове с цитати на загинали, арестувани или наказани по някакъв начин журналисти от Москва, Ню Йорк, Истанбул, Банкок, Малта и Зимбабве.

Billboards Beyond Borders е акция на журналисти и онези, които са били накарани да замълчат заради цензура, онези хора, чиито мнения са довели до цензуриране, наказание, а в някои случаи дори до смърт, пише "Монитор".

Цитатът на Червения площад е подписан с името Александър Сатурин – главният редактор на в. "Молодой Далневосточник", когото глобили с 50 000 рубли за интервю с учител, който бил уволнен заради хомосексуалност.

Русия фигурира и на още един билборд – в Ню Йорк. "Русия спечели за теб Белия дом, Доналд Тръмп", гласи плакатът.

Билбордът в Истанбул е с надпис: "Ердоган е най-мегаломанският диктатор от създаването на Републиката през 1923 г.". и е на арестувания журналист Ебру Умар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

П.Петров

преди 6 години

Индианците рупат от хиляди години кока и халюциногенни гъби, а в Афганистан опиумът се ползва като обезболяващо дори за деца, но заради дългосрочните негативни последствия обществото ни е приело, че наркотиците и наркоманията не са "нещо нормално". Това, че някакво поведение се среща НЕ ГО ПРАВИ НОРМАЛНО! Хомосексуалността е в противоречие с нуждата на обществото и биологично определения начин за репродуциране на човешкия вид, затова тя е ОТКЛОНЕНИЕ! По-добре хомосексуалистите да приемат и да се научат да живеят с мисълта, че са отклонение от нормалното!

48

Анонимен

преди 6 години

ама и в Ню Йорк ли загиват джорналисти?

47

bobi

преди 6 години

До 123а на теб какво точно ти пречи дали някой е гей, веган, феминист и т.н.? Гледай се мизерния живот и остави всеки да си живее както му харесва

fallback