Снимка: БТА
fallback

Американски представители заявиха, че ударът по военно летище в сирийската провинция Хомс е нанесен от Израел, предаде ТАСС, като се позова на телевизия Ен Би Си.

Според цитираните източници САЩ са били уведомени предварително за удара. Атаката е била извършена сутринта срещу военното летище Т-4 в Хомс.

Oще по темата

Според Сирийския център за наблюдение правата на човека при удара са убити 14 души. Сред убитите има трима иранци, заяви иранската агенция Фарс.

Сирийската информационна агенция САНА съобщи, като се позова на военен източник, че при удара има убити и ранени военнослужещи. По думите му израелски изтребители са изстреляли няколко ракети по военното летище от въздушното пространство на Ливан.

Израелски генерал изказа мнение, че ударът, който не е потвърден официално от Израел, е свързан със съобщенията за използване на химически оръжия от сирийската армия в Източна Гута.

Бившият командващ на израелските военновъздушни сили Ейтан бен Елияху косвено призна, че атаката срещу военното летище в Хомс е извършена от Израел.

"Не се съмнявам, че има връзка между тази атака и използването на отровни вещества в град Дума", каза той в интервю за в. "Маарив", извадки от което бяха представени от телевизия "Ал Маядин". Според него Израел се опитва да не допусне концентрация на ирански сили в района.

"Преди два месеца авиобазата Т-4 между Хомс и Палмира вече беше подложена на ракетна атака", напомни той.
На военното летище е разположен ирански пункт за управление на безпилотни летателни апарати.
 "Само САЩ и Израел са могли да нанесат такъв удар срещу Сирия", заяви генералът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

пенко

преди 6 години

Знам ,че един израелски град е почти напълно руски /започва с Р / , но Хизбулла , Иран и Ирак и Сирия биха могли да отвърнат с удар -по следния начин : 100 ракети/ изстреляни една след друга през 10 сек. / към един обект -ще го смажат !!! Няма как да отговори системата :" ПРЪДТ--ПРЪДТ-ПРЪДДТ !?!?

90

Анонимен

преди 6 години

Сега руснаците да върнат на Израел същото количество ракети и ще настане световен мир. Джудже не може да се мери с великите сили.

89

Анонимен

преди 6 години

Ама нали Русия щеше да защитава Сирия? :))))))

fallback