Снимка: БТА
fallback

Президентът на САЩ Доналд Тръмп осъди химическата атака в Сирия, предаде Ройтерс.

Тръмп направи това в три туита, в които обвини руския президент Владимир Путин и Иран, че подкрепят както той пише "животното Асад", допълва агенцията.

Oще по темата
"Много загинали, в това число жени и деца, в една безсмислена ХИМИЧЕСКА атака в Сирия. Районът на тази жестокост е ограничен за достъп и обсаден от Сирийската армия, което го прави напълно недостъпен за външния свят", пише Тръмп в първия си туит.

"Президентът Путин, Русия и Иран са отговорни за подкрепата на Животното Асад", допълва той и после предупреждава, че ще трябва да бъде платена "висока цена".

"Отворете района незабавно за медицинска помощ и проверка", призовава Тръмп в друг туит.

В трети туит той пише: "Ако президентът Обама бе преминал обявената от него Червена Линия в Пясъка, сирийското бедствие отдавна щеше да е свършило! Животното Асад щеше да бъде в миналото!".

Един от водещите съветници на президента на САЩ по въпросите на вътрешната сигурност заяви днес, че Съединените щати не изключват възможността от ракетен удар срещу Сирия в отговор на съобщенията за химическо нападение в бунтовническия бастион в Източна Гута, предаде Ройтерс.

В интервю за телевизия Ей Би Си (АВС) Томас Босърт изтъква, че кадрите от нападението са ужасни.

На въпрос възможно ли е САЩ да нанесат ракетен удар по Сирия той отговаря: "Не бих изключил нищо".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

279

ХАХАХХАХА

преди 6 години

На нивото на Тръмп е само Ким Чен Ун - и двамата нямат задръжки и могат да си се обиждат с целия зверилник на планетата. Асад е над неговото ниво - не е известен да отправя обиди.

278

Анонимен

преди 6 години

Тръмпета,е животно и дявол

277

Анонимен

преди 6 години

Какво са виновни сирийските бежанци - те са жертва на необходимостта да се лее кръв и да се продават оръжия. На кой му пука че това са човешки същества.

fallback