Снимка: БТА
fallback

Британската преса съобщава днес нови подробности за отравянето в Солсбъри на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Oще по темата
Mail on Sunday цитира британските служби за сигурност, според които веществото от типа "Новичок" е било под формата на прозрачен гел без мирис и е било нанесено върху дръжката на входната врата на дома на Скрипал рано сутринта на 4 март.

Изданието твърди още, че "руски агенти" са наблюдавали семейство Скрипал в продължание на две седмици и са решили  да извършат нападението в неделя, за да се избегне възможността до дръжката на вратата да се докосне пощальон или някой друг външен човек.

Вестникът твърди още, че в деня на отравянето в болницата съвсем случайно е имало лекари, които са били на обучение за подпомагане на жертви на химически оръжия, предаде БНР.

Като противоотрова те са използвали атропин и други медикаменти, одобрени от лабораторията в Портън Даун, съобщава Mail on Sunday, цитиран от ВВС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

195

Така е

преди 6 години

До ХА-ХА-ХА ! Указа се че новичок може да бъде и в твърдо състояние.

194

Анонимен

преди 6 години

Отряването е станало съвсем случайно от руски агенти.

193

ДААА

преди 6 години

Съвсем случайно ента версия на "отравянето", а дали изобщо е имало такова, едва ли ще узнаем, защото усърдно се заличават следи, версии, къщи, любимци, а скоро май и самите "потърпевши" ще евтаназират или амнезират за да си поддържат лъжливата версия... едва ли има някой с логична мисъл да не се съмнява в стакмистиката, която ни се сервира за факти.

fallback