Снимка: Reuters, архив
fallback

Испания трябва да уважава демокрацията и международните договори и да се придържа към резолюциите на ООН, като освободи политическите затворници. Това каза бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон на пресконференция в Берлин, предаде БТА като цитира ДПА.

Oще по темата
Той отправи призив за преговори въз основа на взаимното уважение, визирайки опита на Каталуния за независимост, който предизвика мерки от страна на Мадрид.

След това Пучдемон напусна Испания и Мадрид издаде заповед за ареста му по обвинения за бунт и финансови злоупотреби. Той бе задържан в Германия, където сега се разглежда искането за екстрадирането му към Испания. През това време Пучдемон е на свобода, след като вчера бе платена парична гаранция от 75 000 евро за това.

На пресконференцията днес Пучдемон каза, че планира да остане в Германия, докато се разглежда искането за екстрадицията му.

След като процесът приключи, Пучдемон планира да се върне в Белгия и да поднови дейностите си в изгнание.

Пучдемон каза, че ще изпълнява всички препоръки на германския съд, който го освободи под гаранция, допълва ТАСС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

дск

преди 6 години

В началото симпатизирах на Пучдемон.Но след като започна да къса части от държавата,този сепаратист няма право да употребява думата демокрация!Спомнете си кой искаше да създава етнически чисти държави и как завърши!Че то утре и при нас може да се появи български Пуч...!Ще го допуснем ли!?

27

Наблюдател

преди 6 години

Иска той ама... все едно да искаш от пора да не мирише...

26

Анонимен

преди 6 години

До 23 крадат от Бг милиони, но в руски фирми отиват.Виж справка сметна палата.АЕЦ КОЗЛОДУЙ, ЕОН, БЕЛЕНЕ, НАЦИОНАЛЕН ВОЕНЕН КОМПЛЕКС, ЛУКОЙЛ

fallback