Снимка: архив, Reuters

Лидерката на БСП Корнелия Нинова попита КЕВР дали предстои увеличение на цената на тока. 

Шефката на социалистите е подала писмен въпрос до председателя на комисията Иван Иванов. В него тя настоява да получи отговор дали ЧЕЗ планира да се увеличи цената на електроенергията за битови потребители.

Това съобщиха социалистите на брифинг в парламента.

Още по темата

Те застанаха пред медиите, за да коментират поредните обвинения на ГЕРБ към кметове на БСП. Последните разкрития са за Мездра, където, според гербаджиите, има десетки партийни и роднински назначения. Вчера от партията на Борисов обвиниха кмета Генади Събков и че е дал 1,4 млн. лв. за спортна зала, която все още не е построена. 

От БСП обаче контрираха, че още през 2016 година самият Генади Събков е сезирал прокуратурата във Враца за нарушенията на двете фирми около строежа на залата. Социалистите показаха и исковата молба и обявиха, че именно Събков е човекът, повдигнал пръв въпроса за нередностите около строежа. 

"Заставаме зад всеки кмет, издигнат от БСП, който работи в интерес на общината и  спазва законите на страната", каза Георги Свиленски. Той обяви, че партията ще защитава тези кметове, въпреки усилията, които се полагат от ГЕРБ за омаскаряването и набеждаването им. 

Според БСП с обвиненията към кметовете им ГЕРБ стартира предизборната си кампания за местните избори догодина. 

"Втората причина е, за да се отклони вниманието от истинските проблеми на българското общество. Да не се покаже това, че през последните седмици от ЧЕЗ са заявили искане за вдигане на цената на тока, което ще касае всеки български гражданин", каза Свиленски. 

Той отказа да даде подробности и изрази надежда КЕВР да отговори отрицателно на въпроса. 

Въпросите, които задаваме, са дали това повишение няма да бъде двуцифрено и дали не се цели финансово подпомагане на бъдещия купувач на ЧЕЗ, който да може да си изплати задълженията при покупката", каза Свиленски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase