Снимка: flickr
fallback

Китайската космическа станция "Тянгун-1", която в момента пада към Земята, се движи с по-ниска скорост от очакваното и е възможно да навлезе в земната атмосфера чак в понеделник сутринта, съобщи Европейската космическа агенция (ЕКА), цитирана от Франс прес.

Oще по темата
Агенцията по-рано бе обявила, че станцията ще навлезе в атмосферата между 12.00 ч. днес по Гринуич и утре следобед.

Не се очаква космическият модул да нанесе щети на Земята. Неговото разпадане и изгаряне в атмосферата дори ще представлява зрелищна гледка, като метеоритен дъжд, увери китайската космическа служба.

В днешно изявление ЕКА дава прогноза за навлизане на станцията в атмосферата между неделя следобед и понеделник сутринта.

Очакваше се поток от слънчеви частици да увеличи плътността на станцията в горните слоеве на атмосферата и да ускори падането й, но такова въздействие не е настъпило.

Китай увери, че няма повод за тревога от падащи части на станцията над населени места и посочи, че рискът човек да бъде ударен от космически отпадък с тегло над 200 грама е едно на 700 милиона. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

БГ Идиот

преди 6 години

Ако ще пада на територията на България, се надявам да уцели народното събрание баш когато всичките ни *** са се събрали! Барем нещо хубаво да видим от тая работа :D

81

Много кока и бело

преди 6 години

Онзи ден от днеса твърдяха,че ТЯНГУН-1 ПАДАЛА КЪМ ЗЕМЯТА С 29000км/ч . :D

80

Да кажа и аз нещо

преди 6 години

Най-лесно е да се погледне в Уикипедия. Там има материал със заглавие "Произход на българите според ДНК изследвания". Чрез Гугъл може да се види и статията "Българите най-близки по произход до унгарци, хървати, италианци и румънци" - посочени са конкретни изследвания.Наистина, и аз се чудя на мазохизма на онзи, който се е вихрил тук в коментарите посреднощ. Явно е бил някой патологичен славянофил. Уважавам славяните, но относно произхода на някои народи науката твърди друго.

fallback