Снимка: Reuters
fallback

Сергей и Юлия Скрипал остават в "критично, но стабилно състояние", съобщи директорът на болницата в Солсбъри, където са настанени двамата, предаде Франс прес.

Oще по темата
Сара Чарлз-Баркс каза още, че вече е излязъл от болница британският полицай, който също е бил изложен на нервнопаралитичното вещество, използвано срещу бившия руски разузнавач.

Сержант Ник Бейли е открил Сергей и Юлия Скрипал в безсъзнание на пейка в Солсбъри, Югозападна Англия, на 4 март. Подробности за състоянието му няма да бъдат разкривани в името на личната му неприкосновеност, каза Чарлз-Баркс, цитирана от Асошиейтед прес.

48 човека са потърсили съвет в болницата в Солсбъри след атаката с нервнопаралитично вещество. Те били прегледани и получили съвети.

Същевременно британски съдия, цитиран от Ройтерс, съобщи, че атаката с невротоксично вещество срещу бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия може да е нанесла тежки поражения на умствените им способности и не е ясно дали те ще могат да се възстановят.

Лондонски съд разреши днес да се вземат кръвни проби от бившия шпионин и дъщеря му, за да бъдат проучени от експертите по химически оръжия и да се потвърди заключението на британската лаборатория за военни изследвания Портън Даун.

Произнасяйки решението си, съдия Дейвид Уилямс каза, че според неназован консултант, лекуващ двамата Скрипал, бившият руски шпионин, превърнал се в двоен агент, предавал информация на Великобритания, и дъщеря му, са силно упоени, некомуникативни са и е невъзможно да се каже кога и до каква степен може да възстановят умствените си способности.

Двамата са в стабилно физическо състояние и са лекувани въз основа на презумпцията, че биха искали да останат живи, казал консултантът според съдията от Лондонският съд за закрила, който взема решения за благосъстоянието на хора, които не са в състояние да правят това сами.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

JJIvanov

преди 6 години

У нас се наложи да направим биогеохимични анализи на продавани от ВиК съмнителни течности през чешмите вместо питейна вода.Месеци наред от чешмите течаха опасни хидрати вместо питейна вода.Оказа се че платени диверсанти тровят съзнателно милиони българи с тежко токсични канцерогенни химически оръжия вкл NaClO w немерени дози.Убити с инсулти,инфаркти и скоротечен рак са били подложени допълнително на неправилна лекарска терапия.NaClO разтворил канцерогенни радиоактивни пост чернобилски *** ..

36

Чапаев

преди 6 години

До Нина, ме и други подобни. Много сте ми смешни такива, които излиза, че знаят и разбират повече от МИ6 и ЦРУ. Не се усещате колко сте жалки?

35

До Ме

преди 6 години

Не мекай, а мисли! Как им дойде на ум "българския чадър"? Пак двоен агент, че и идиотията, че бай Тодор си го "поръчал" за РД, като че ли си поръчва торта с шоколадова глазура! Сачмата веднага я намериха и я показаха, само без калибровки, знам ли че не е дървена топка с диаметър 10 см? Щото размерът й варираше от 0.3 до 3 мм! И защо чадър, та не го боцнаха с тънка игличка? За да се запомни, да се повтаря!Ами Литвиненко? Пак съшито с бели конци! Измряха британските писатели на криминалета!

fallback