Снимка: архив Reuters

До 2020 година малкият и среден бизнес може да усвои над 10 милиарда евро при пряко кандидатстване по програми на ЕС, съобщи във Велико Търново Веселин Халачев, председател на организацията "Обединени бизнес клубове".

Според него над 450 европейски програми могат да подпомогнат малките и средни предприятия, които генерират над 70 процента от брутния вътрешен продукт в Европа.

Халачев подчерта, че през юни в София ще се състои Балканска конференция с участието на бизнес организации от всички балкански страни, на която ще бъде обсъдено какво е договорило правителството за развитието на малките и средни предприятия в периода на шестмесечното председателство на Съвета на Европейския съюз.

Една от основните цели на ОБК е да се осигури информация и по-добри възможности на българския бизнес да излезе на балканските, европейските и световните пазари.

В организацията членуват над 2000 представители на малкия и среден бизнес. Чрез експертите към организацията те получават съдействие при директното кандидатстване към европейските програми и информация за различни финансови инструменти.

Във Великотърновска област представителите на микропредприятията, малките и средни предприятия, членуващи в ОБК са над 10, но интересът нараства, каза Венелин Готев, председател на областната структура на организацията. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase