Снимка: Булфото
fallback

Преди, по време и след футболната среща на отборите на "Левски" и ЦСКА не са допуснати нарушения на обществения ред в София, съобщиха от МВР.

Oще по темата
С оглед засилен контрол, ръководството на СДВР създаде необходимата организация и предприе превантивни действия. В района на стадион "Васил Левски" бяха изградени контролно-пропускателни пунктове, отчетоха от силовото министерство.

При извършените от служителите на СДВР проверки преди началото на мача, са задържани общо тринадесет души. Двама от тях са заловени с наркотици, други осем носели забранени предмети и вещи (пиротехника, нож и маска), трима отказали да изпълнят полицейско разпореждане, държали се грубо и арогантно.

На стадиона не са допуснати да влязат и други 27 зрители във видимо нетрезво състояние.

Спрямо тримата, проявили грубо и арогантно поведение, ще бъде приложена разпоредбата по чл. 21 от Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия.

Не толкова мирно обаче премина пътуването от страната към София за дербито. Единият от инцидентите е станал около 10.30 часа в района на Ябланица, информира пресцентърът на МВР.

Пътуващи в два автобуса и два автомобила фенове на единия от отборите са засекли автобус и кола, в които били привърженици на другия отбор. Маскирани излезли от двата автомобила и с бухалки започнали да трошат стъклата на превозните средства на опонентите си.

Междувременно на тел. 112 е получен сигнал за подобен инцидент на автомагистрала "Тракия". По време на движение от лек автомобил били хвърляни камъни по бус, който го задминавал. Стъклото на буса е потрошено.

Предприети са действия за установяването на извършителите, както и на всички обстоятелства около случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Не...

преди 6 години

...съм нито от Лефски, нито от ЦСКА ( Микре ). Един път ходих на техен мач на Националния стадион. Лефски паднаха с един на нула, сбиха се с полицаите и затвориха стадиона. Излязохме чак към полунощ - беше и студено. У нас се прибрах чак в 01:00 след полунощ. Никога повече няма да им стъпя на мач! Безинтересни сте... Предпочитам да дам някой лев и да отида на мач от Английската лига.

7

Анонимен

преди 6 години

Уефски София е прекръстения Спартак София и Динамо София

6

Анонимен

преди 6 години

Левски от кога загубихте? ЦСКА-София , ЛИТЕКС ИЛИ ЕТРОПОЛЕ?

fallback