Снимка: БТА
fallback

Закон, който ограничава търговията на дребно в неделните дни, беше приложен за първи път в Полша.

Големите супермаркети и повечето малки магазини са затворени днес.

Законът беше приет от управляващата в Полша прокатолическа партия с мотива, че хората трябва да почиват и да прекарват повече време със семействата си.

Като начало законът забранява търговията на дребно през две от неделите в месеца.

През 2019 година забраната ще обхване три недели, а през 2020 година магазините ще остават затворени през всички неделни дни.

Предвиждат се седем изключения в навечерието на великденските и рождественските празници. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 6 години

От опит зная. Фирма която работи в неделя не и е читава обикновено работата. Има един Ел сервиз, които работи в неделя, и накрая разбрах защо го правят. Понеже са с две леви ръце и разчитат на клиенти който са на зор и бързат в почивните дни - предлагат изключително некачествена услуга. Адмирации за Поляците - аз също се стремя да неползван услугите на фирма работещи е неделя - почти винаги проблеми създават.

48

Анонимен

преди 6 години

Стига мързел, трябва да се работи от сутрин до вечер, всеки ден, като японците. Отпуска 7 дни годишно максимум. Болнични 0. Така ще се оправи тая държава, не с мързел.

47

Пенсионер

преди 6 години

До Dimo 36 Ако пазаруваме веднъж седмично или месечно нали ще изпуснем промоциите. От тези промоции оцеляваме ние пенсионерите. Така си е много добре.

fallback