Гинка Върбакова Снимка: Булфото
fallback

Представителите на "Инерком" са запознали ЧЕЗ с искането на българската държава да участва в сделката за продажбата на компанията. Това става ясно от съобщение до медиите от фирмата купувач "Инерком".

На срещата между "ЧЕЗ а.с." и "Инерком България" в Прага са обсъдени две теми.

Съгласувани са действия съгласно подписания договор между двете страни във връзка с процедурата по подаване на уведомление пред Комисията за защита на конкуренцията. Разговаряли са и за желанието на българското правителство да участва в сделката.

Разговорите ще продължат и през следващите дни. За резултата от тях "Инерком България" ще информира всички заинтересовани страни, допълват от компанията.

Пазарджишката "Инерком" бе избрана за купувач на активите на ЧЕЗ, което породи притеснения и разпали скандал в обществото.

Това бе и причината енергийният министър Теменужка Петкова да хвърли оставка заради дългогодишното й познанство със собствениците. Дни по-късно пък правителството заяви, че иска да участва в покупката на чешката компания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 6 години

как да има аец, като от фотоволтаици 23 мегавата се купува половин България. Отивам да си купа един фотоволтаик.

44

:-“

преди 6 години

ГЕРБЕРСКИЯ БИЗНЕС - това е лицето, а къде ли е *** на бизнеса,

43

Чешки говеда!

преди 6 години

Мръсницитее чехи си отмъщават за изгубените милиони след протестите през зимата на 2014-2015 г. Тоя *** Бабиш (шефа на ЧЕЗ) съди България за "пропуснати" ползи в милиони евро!

fallback