Снимка: архив Bulphoto

Две убийства само за седмица разследват полицаите в Русе, съобщи "24 часа". За едно от убийствата има и задържан.

Вчера полицията в Русе е получила сигнал за убийството на 68-годишен мъж, съобщи МВР.

Сигналът за престъплението е подаден вчера на тел. 112 около 17:30 часа следобед. Мъжът е убит в жилище на ул. "Родопи" в крайдунавския град.

На място полицейският екип е намерил трупа на мъжът, по който е имало следи от удари по главата. На място били изпратени дежурна оперативна група на МВР и съдебен лекар, извършен е оглед на местопроизшествие.

По случая е започнало разследване, като е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115 ал. 1 от НК. Предприети са всички необходими оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за установяване на причините и обстоятелствата, довели до смъртта на мъжа, както и извършителя на деянието.

Работата по изясняването на случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе, уточниха от МВР.

Полицията в Русе разследв и смъртта на 81-годишен мъж, открит с прободни рани в жилището си в понеделник сутринта. По случая е задържан 27-годишен русенец, който е внук на жертвата.

Инцидентът е станал малко след 10 часа в апартамент в блок на ул. "Алеи Възраждане" в Русе. Около 10:36 часа съседи са сигнализирали на тел. 112, че са чули викове от жилището, което се намира близо до Парка на ммладежта, в центъра на Русе.

Изпратеният на място екип на полицията открил в апартамента бездиханния труп на 81-годишния собственик, с прободни рани по него. Вътре в апартамента служителите на реда заварили и 27-годишен мъж, внук на жертвата. В него полицаите са открили нож. Предполага се, че с него е било извършено убийството.

На адреса е била изпратена дежурна оперативна група на МВР и съдебен лекар, извършен е оглед на местопроизшествие. По случая е започнало разследване като е образувано досъдебно производство.

27-годишният внук на жертвата е задържан и се разпитва от полицията.

Работата по изясняването на случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Русе.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase