Снимка: архив Булфото

Намерените тази нощ край Пампорово убити мъж и жена са били пловдивчани. За колата, която е с пловдивска регистрация, със зловещата находка, е подаден сигнал към полунощ на тел.112.

Автомобилът "Ауди ТТ" е бил на пътното платно и телата са били с видими прострелни рани, пише "24 часа".

"Има следи от огнестрелни рани, намерено е оръжието, с което са произведени изстрелите. Предстоят експертизи да потвърдят дали това е оръжието, има гилзи, куршуми също са намерени. Към настоящия момент можем да кажем, че са запазени всички следи, предстои назначаването на други експертизи", каза зам.-окръжният прокурор в Смолян Недко Симов.

Още по темата

"Установихме в хода на издирвателните действия, съвместно с ОД на МВР Пловдив, че мъжът е на 48, а жената на 41 години от Пловдив. Живеели са на семейни начела. Телата са в болницата в Смолян за аутопсия", каза директорът на ОДП- Смолян ст. комисар Николай Димов.

Сучайно преминаващ гражданин вижда автомобил с включени габарити, спрян до пътното платно и спрял да окаже помощ. Видял окървавения мъж и се обадил в полицията. Дочакал е идването на полицията и оказал пълно съдействие.

Жената е с три огнестрелни рани - две в гърдите и една в главата, а мъжът с една в главата. Мъжът има син от друга жена, който е пълнолетен. Жената е разведена и има непълнолетна дъщеря.

Пистолетът е открит в скута й, бил е незаконен. Мъжът е бил на шофьорската седалка.

Тя има трудовоправни отношения с банка в курорта от два дни. Засега полицията не е открила постоянна трудова заетост при мъжа, но е музикант. Той е бил облечен изцяло в черни дрехи.

"Към настоящия момент се работи по всички възможни версии, оформя се водеща, по първоначалните доказателства, за убийство и самоубийство", каза комисар Димов.

По време на брифинга стана ясно, че все още не са уведомени всички близки на загиналите и затова и не се съобщават техните имена.

Заради извършените огледи в лоши метеорологични условия – при снеговалеж и през нощта, днес предстои да се извърши повторен оглед на автомобила. Не са открити следи от борба и съпротива. По първоначални данни престъплението е извършено между 21:00 и 23:00 часа снощи.

Прокурор Симов допълни, че е образувано досъдебно производство за умишлено убийство, което се наблюдава от Окръжна прокуратура – Смолян. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase