Снимка: архив, Reuters
fallback

Федерален съдия от Ню Йорк блокира решението на президента на САЩ Доналд Тръмп за отмяна на програмата, позволяваща на млади имигранти, дошли в САЩ незаконно с родителите си, да учат и да работят в страната, предадоха световните агенции. Това е второ подобно съдебно решение в тази насока.

В началото на януари федерален съдия от Сан Франциско взе решение срещу отмяната на тази програма. Новото съдебно решение е свързано с жалба срещу решението на Тръмп, подкрепена от прокурори от 17 щата. Тези две решения позволяват програмата да бъде запазена. От нея вече се ползват над 700 000 млади и тя ги защитава от експулсиране.

Oще по темата

Когато отмени програмата през септември, Тръмп даде на Конгреса шест месеца да приеме закон, който да я замени. Но конгресмените така и не можаха да се разберат досега.

Вчера Тръмп каза, че преговорите по въпроса между народните избраници са започнали и предупреди, че това е последният шанс и че крайният срок, който той е фиксирал, е 5 март.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

муспи

преди 6 години

В амриканските правителства, конгреси и сенати има американци колкото в Бъларските българи. Съотношнито на белите хора по отношени с диваците - всакакви угандийци, мексиканци и китайци, в океан от помитащи всичко арапи е като в България. А такъв орган като Върховния Съд е изцяло еврейски. Ваксинациите са отдавна отови и чакат нетолерантно раздвижване, Птейната вода - бутилирана и чешмяна, както и основните храни са под контрола на Синедриона.

18

Европейка

преди 6 години

Голяма демокрация тая Америка-всеки селски съдия блокира президента.Съдиите блокират спазването на законите спрямо ч ерните,затова още тонове имигранти ще идват.

17

Факт!

преди 6 години

До АнонименЧе то всички пари са така направени да не би парите на Сорос да са направени с копане на картофи от 8-17 часа всеки ден!

fallback